Πως διαλέγουμε τα σωστά φρούτα

Updated: Dec 3, 2021





Ας δούμε κάποιους γενικούς κανόνες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε τα σωστά φρούτα όταν ψωνίζουμε.


Πορτοκάλια. Καλό είναι να επιλέγουμε όσα έχουν ακόμα επάνω το κοτσάνι τους καθώς και έχουν λεία επιφάνεια.

Και για όσους προτιμάτε τα επιτραπέζια πορτοκάλια, διαλέξτε όσα είναι ομφαλοφόρα δηλαδή αυτά που στο κάτω μέρος τους έχουν μικρό εξόγκωμα σαν ομφαλός.


Πεπόνι. Όσο πιο έντονο άρωμα και σκληρή είναι η επιφάνειά τους τόσο καλύτερα είναι, και θα πρέπει να τα επιλέξουμε.


Μπανάνες. Με τις μπανάνες τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Όσο πιο μικρές, τόσο πιο καλές. Καλό είναι να μην έχουν ωριμάσει πολύ δηλαδή να μην έχουν μαυρίσει.


Κεράσια. Προτιμάμε τα γυαλιστερά, στρουμπουλά με έντονο πράσινο κοτσάνι, χωρίς να έχουν χτυπήματα, βαθουλώματα και χαρακές. Αυτά είναι και τα πιο νόστιμα κεράσια.


Ροδάκινα και νεκταρίνια. Το μυστικό για να διαλέξετε τα σωστά, είναι η μυρωδιά. Ειδικότερα για τα ροδάκινα που με το χαρακτηριστικό άρωμά τους που είναι πιο έντονο αν δεν έχουν μπει σε ψυγείο. Ακόμη είναι προτιμότερο να αποφύγετε τους καρπούς που έχουν έντονες κηλίδες στην επιφάνεια τους.



3 views0 comments