Τέσσερα λαχανικά με πολύ σημαντικές ιδιότητες

Updated: Dec 3, 2021





Σπανάκι


Το σπανάκι περιέχει υψηλά επίπεδα της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης, δύο αντιοξειδωτικών ουσιών που είναι πολύ σημαντικές για την υγεία των ματιών. Ακόμη, σύμφωνα με μελέτες καταπολεμούν αρκετά καρκινογόνα προϊόντα.. Ένα από τα λιγότερα γνωστά πράγματα σχετικά με το σπανάκι είναι πως όταν είναι μαγειρεμένο, παρέχει περισσότερες θρεπτικές ουσίες από όταν είναι ωμό. Τέλος, το σπανάκι είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση των οστών, τη φροντίδα του δέρματος και την πέψη.


Ντομάτα


Ένα από τα πιο «δημοφιλή» λαχανικά η και φρούτα για πολλούς και ταυτόχρονα με πάρα πολύ σημαντικές ιδιότητες. Οι ντομάτες είναι πλήρεις σε βιταμίνες και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει την καταπολέμηση του καρκίνου. Επίσης διατηρούν την αρτηριακή μας πίεση υπό έλεγχο και έχει αποδειχθεί ότι είναι βοηθούν πολύ τον οργανισμό στην καταπολέμηση καρδιακών παθήσεων. Άλλη μια σημαντική ιδιότητά τους, η ικανότητα να κρατάνε χαμηλά τα επίπεδα της χοληστερόλης.


Μπρόκολο


Κατά τη διάρκεια που το βράζουμε είναι γεγονός πως δεν παράγεται και η πιο όμορφη μυρωδιά . Ωστόσο, το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και βιταμίνη C, οι οποίες βοηθούν την υγεία των οστών και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Ακόμη αυτό που πραγματικά κάνει το μπρόκολο να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα που καταπολεμά τον καρκίνο λόγω της πληρότητας του σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών και αποτελεί φυσική πρόληψη για τα κρυολογήματα.


Λαχανάκια Βρυξελλών

Ίσως και το πιο σημαντικό λαχανικό που παρέχει στον οργανισμό φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν βιταμίνες Α, C, E, και αλλά και βασικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η περιεκτικότητα σε ίνες βοηθά στην μείωση της χοληστερόλης αλλά και στη σωστή πέψη.

12 views0 comments